سازمان فضایی اعلام كرد؛

۸ ماهواره ایرانی در انتظار ساخت و پرتاب

۸ ماهواره ایرانی در انتظار ساخت و پرتاب به گزارش کمک وب، یکی از برنامه های بین المللی توسعه صنعت ماهواره در کشور مذاکره با کشور روسیه و مهیا کردن الزامات فنی برای نمونه های بعدی ماهواره خیام است.



به گزارش کمک وب به نقل از مهر، یکی از برنامه های حوزه فضایی کشور امسال در حوزه بومی سازی صنعت ماهواره تکمیل پروژه های ماهواره ظفر ۲، ماهواره پارس ۱، ماهواره ناهید ۲، ماهواره ناوک ۱، ریز ماهواره های تحقیقاتی و انعقاد قرارداد طراحی و ساخت ماهواره های «پارس ۲» و «ناهید ۳» و آغاز طراحی و ساخت ماهواره پارس ۳ و ماهواره سار ۳۰ متری است.
براساس اعلام سازمان فضایی ایران همین طور طراحی و ساخت ۱۰ ریز ماهواره با پیلود IOT تحت عنوان «منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی» به بخش خصوصی سپرده شده است و عقد قرارداد برای خرید تصاویر ماهواره های بومی با دقت ۶ متر و ۴ متر در دستور کار قرار دارد.
برنامه های بین المللی فضایی ایران
در بخش بین الملل هم می توان به مذاکرات با کشور روسیه و مهیاسازی الزامات فنی برای نمونه های بعدی ماهواره «خیام»، مذاکره با طرف خارجی برای طراحی و ساخت ماهواره سنجشی (انتقال دانش) و ماهواره مینی ژئو (انتقال دانش) و تأمین ماهواره مخابراتی (ppp) اشاره نمود.
بخش دیگری از برنامه های صنعت فضایی کشور مربوط به توسعه صنعت پرتاب و مدار گذاری است. در این بخش هم در ۲ حوزه بومی و بین المللی گام هایی برداشته شده است.
برنامه فضایی در قسمت بومی سازی صنعت فضا
در بخش بومی صنعت پرتاب، ایجاد یک LSP با استفاده ظرفیت بخش خصوصی، قرارداد سریر B و پرتاب مطابق قراردادهای منعقده ماهواره برهای سیمرغ، سیمرغ بهینه، ذوالجناح، قاصد (۲ فروند)، قائم (یک فروند)، پرتاب زیر مداری کپسول زیستی جز برنامه های اصلی فضایی کشور است.
همچنین در عرصه بین الملل صنعت پرتاب و مدار گذاری، برنامه قرارداد هزار کیلوگرمی با طرف خارجی در دستور کار است.
برنامه های حوزه فضایی کشور در قسمت توسعه کاربردها و خدمات فضایی شامل اجرای تفاهم نامه با سازمان نقشه برداری بمنظور تولید و به روز رسانی نقشه های پوششی کشور، اجرای تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی در پایش گندم، جو، برنج، گوجه، عدس، پیاز و پنبه و اجرای تفاهم نامه با سازمان فناوری اطلاعات جهت استفاده از تصاویر ماهواره «خیام» در پنجره واحد زمین و توسعه سایر کاربردها و سامانه های ارزش افزوده می شود.
همچنین توسعه علوم و اکتشافات فضایی بخش دیگر برنامه های سازمان فضایی است که در قسمت بین المللی برنامه های اکتشافات فضایی (ماه) و در قسمت بومی تکمیل و پرتاب کپسول زیستی و آغاز طراحی و ساخت کپسول با قابلت GNC در دست پیگیری است.
تکمیل پد پرتاب و سوله مونتاژ پایگاه پرتاب فضایی ملی
سازمان فضایی ایران در قسمت توسعه زیر ساخت های کشور، سامانه رصد فضایی، توسعه لابراتوار های تست و تجمیع ماهواره کلاس ۵۰۰ کیلوگرم، توسعه فیزیکی لابراتوار تأمین تجهیزات تست و آزمایش، ایستگاه های زمینی سلماس و چناران را در دستور کار دارد و همین طور در پایگاه پرتاب، تکمیل پد پرتاب و سوله مونتاژ پایگاه پرتاب فضایی ملی، پیشرفت فیزیکی فاز اول و آغاز عملیات عمرانی فاز دوم این پایگاه را در دست اقدام دارد.
از سوی دیگر هر ساله از ۴ تا ۱۰ اکتبر به نام هفته جهانی فضا نامگذاری شده است و سال جاری هم برنامه های مختلفی در هفته جهانی فضا برگزار می گردد و بدین ترتیب از ۱۲ تا ۱۸ مهر ماه اسامی مختلفی برای روزهای هفته جهانی فضا در نظر گرفته شده است و برنامه ها مختلفی در دانشگاه های مختلف انجام می شود.
چهارشنبه ۱۲ مهر با عنوان «فضا و کارآفرینی» و روز پنجشنبه ۱۳ مهرماه با عنوان «فناوری فضایی، صنعت پیشران»، روز جمعه ۱۴ مهر، با عنوان «فضا و توسعه زیست بوم های کارآفرینی»، روز شنبه ۱۵ مهر ماه هم عنوان «فضا و کارآفرینی برای نسل آینده» و روز یکشنبه ۱۶ مهرماه را با عنوان «فضا، اقتصاد آینده» و روز دوشنبه ۱۷ مهر را با عنوان «سرریز فناوری فضایی و کارآفرینی» و عنوان «فضا و فرصت های کارآفرینی» را برای سه شنبه ۱۸ مهرماه نامگذاری شده است که به این منظور نشست ها و کنفرانس های علمی نجومی، کارگاه علمی کودک، نوجوان و بزرگسالان، نمایشگاه دستی ساز و مسابقات کشوری و برنامه ای تحت عنوان شب های ۳۶۰ درجه با رصد و اکران آسمان نما، سمینار بررسی فرصت های پژوهشی مشترک در دانشگاه ها و پژوهشکده های مختلف انجام می شود.

1402/07/14
14:21:12
5.0 / 5
524
تگهای خبر: برنامه , خدمات , دانش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات