بعد از بارها مخالفت صریح؛

وزارت بهداشت توزیع آنلاین دارو توسط پلت فرم ها را قبول کرد

وزارت بهداشت توزیع آنلاین دارو توسط پلت فرم ها را قبول کرد کمک وب: وزارت بهداشت با تهیه پیش نویس بخشنامه ای، سازمان غذا و دارو را مکلف به راه اندازی سامانه ای کرد که در آن شرکت های واسط حمل و نقل برای توزیع دارو تاییدیه می گیرند.



به گزارش کمک وب به نقل از مهر، بالاخره پس از یکسال تعلل و چندین بار مخالفت صریح وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در مورد توزیع آنلاین دارو توسط پلت فرم ها و تهیه یک پیش نویس از جانب معاونت علمی، این وزارت خانه آیین نامه ای را در این خصوص تدوین کرد که البته این آیین نامه فعلا در چارچوب پیش نویس بوده و مقرر است در کارگروه اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات بررسی شود و در نهایت تصویب و ابلاغ شود.
سازمان غذا و دارو مکلف به راه اندازی یک سامانه برخط شد / هر داروخانه یک درگاه خدمت
براساس بندهایی از این آیین نامه، وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو را مکلف به راه اندازی سامانه ای برای عرضه خدمات غیر حضوری نسخ الکترونیک در داروخانه ها کرده است. سازمان غذا و دارو به هریک از داروخانه هایی که موفق به دریافت تاییدیه برپایه این آیین نامه شوند، یک درگاه ارائه ی خدمت اعطا می کند. اعطای این درگاه ارائه ی خدمت به داروخانه های فاقد تاییدیه مبحث این آیین نامه ممنوع می باشد.
براساس بندهای دیگر این آیین نامه، اعطای این درگاه تا زمان بقای شرایط دریافت تاییدیه معتبر خواهد بود و حسب تمایل کاربر، سامانه آمادگی هر داروخانه نسبت به ارسال سفارش های پذیرفته شده را به صورت برخط به شرکتهای واسط حمل و نقل اعلام خواهد نمود.
فهرست شرکتهای واسط حمل و نقل دارو در سامانه اعلام می شود / لزوم ردیابی دارورسان ها
همچنین تاکید گردیده است که داروخانه مجاز است از دارورسان اختصاصی خود برای ارسال استفاده کند؛ در این صورت پرداخت هزینه های در ارتباط با حمل و نقل بر عهده داروخانه است. برپایه این آیین نامه، مقرر است لیست شرکتهای واسط حمل و نقل دارای تاییدیه در سامانه اعلام گردد. از طرفی دارورسان باید مجهز به سامانه موقعیت یاب مکانی (GPS) و قابل ردیابی توسط کاربر، داروخانه و سامانه باشد.
شرکت ها باید اطلاعات دارورسان و وسیله حمل و نقل را ثبت کنند
این آیین نامه شرکتهای واسط حمل و نقل را موظف کرده است که اطلاعات شخص دارورسان و وسیله حمل و نقل هر سفارش را در بانک اطلاعاتی خود ثبت کرده و از راه وب سرویس عرضه شده توسط سازمان، در اختیار سامانه قرار دهد. درخواست شرکتهای واسط حمل و نقل متقاضی توسط اداره کل امور دارو و مواد بررسی و تاییدیه توسط سازمان غذا و دارو صادر خواهد شد.
مسئولیت توزیع آنلاین دارو با چه کسانی است؟
کلیه مسئولیت های در ارتباط با رعایت شرایط بهینه توزیع حمل در صورت استفاده از دارورسان اختصاصی داروخانه بر عهده مؤسس و مسئول فنی داروخانه بوده و در صورت استفاده از خدمات شرکتهای واسط حمل و نقل، بر عهده مدیرعامل شرکت واسط حمل و نقل، مؤسس و مسئول فنی داروخانه است.
شرایط حمل و نقل دارو توسط دارورسان ها
وزارت بهداشت در این پیش نویس شرایط حمل و نقل دارو را تشریح کرده است به این صورت که به صورت مثال دارورسان باید فرآورده های سلامت محور را به صورت بسته بندی پلمب شده از داروخانه تحویل گرفته و تحویل سفارش دهنده دهد. درصورت مخدوش بودن پلمب بسته، دارورسان موظف به عودت بسته و داروخانه موظف به عودت مبلغ و حذف نسخه در سامانه های مربوطه و یا ارسال مجدد بسته است.
محفظه مخصوص حمل فرآورده های سلامت محور باید دارای این شرایط باشد؛ محفظه باید دوجداره و عایق گرما، سرما و رطوبت بوده و هیچ گونه اثرات منفی روی پایداری، سالمت بسته بندی ها و کیفیت محصولات نگذارد و همینطور محموله ها را از هرگونه آلودگی محیطی محافظت کند. «ویژه حمل فرآورده های سلامت محور» باید بر روی محفظه مخصوص حمل درج شود، به نحوی که در معرض دید عموم باشد. حمل هر کالایی به غیر از بسته فرآورده های سالمت محور توسط محفظه مخصوص حمل فرآورده های سالمت محور، ممنوع می باشد.
در صورت مشاهده تخلف پرونده به مراجه قضایی ارجاع داده می شود
در پایان هم تاکید گردیده است که در صورتیکه هریک از داروخانه ها یا شرکتهای واسط حمل و نقل که موفق به دریافت تاییدیه برپایه این آیین نامه شده اند، از مقررات مربوطه تخطی کنند، ضمن تعلیق تاییدیه توسط کمیسیون، پرونده برای تعیین تکلیف و رسیدگی به تخلفات به مراجع ذی صالح قضایی ارجاع خواهد شد.
به گزارش کمک وب به نقل از مهر، هیأت وزیران خرداد سال ۱۴۰۱ وزارت بهداشت را موظف کرد طی مدت دو ماه با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستورالعمل توزیع دارو از راه سکوها و کسب وکارهای اینترنتی را با رعایت اصل رقابت و پیشگیری از انحصار تدوین و ابلاغ نماید.
به دلیل تعلل صورت گرفته از جانب وزارت بهداشت، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به این مورد ورود کرد و رئیس کمیسیون در مکاتبه ای با وزیر بهداشت از تأخیر صورت گرفته انتقاد نمود و این وزارت خانه را تهدید به شکایت قضایی کرد. در همین رابطه جلسه ویژه ای در تاریخ ۲۰/‏۰۹/‏۱۴۰۲‬ تشکیل شد و طبق صورتجلسه سازمان غذا و دارو موظف شد حداکثر تا یک ماه دستورالعمل مورد نظر را ابلاغ کند.
بهمن ماه ۱۴۰۲ هم با پایان مهلت داده شده به سازمان غذا و دارو برای تهیه یک آیین نامه برای توزیع آنلاین دارو (بیش از یکسال)، دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور، پیش نویس اولیه توزیع دارو از راه سکوها و کسب وکارهای اینترنتی را جهت طرح و تصویب در کارگروه اقتصاد دیجیتال پیشنهاد کرد.
متن پیش نویس آیین نامه در اینجا قابل مشاهده می باشد.


منبع:

1402/12/15
15:25:04
5.0 / 5
305
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات