اینترنت شبانه توفیق الزامی یا تشویق به شب زنده داری؟!

اینترنت شبانه توفیق الزامی یا تشویق به شب زنده داری؟! كمك وب: در مقابل كاربرانی كه از اینترنت شبانه ناراضی اند، ظاهرا برخی خواهان اینترنت شبانه از جانب اپراتورها هستند؛ اما به نظر می آید تقابل این دو خواسته به تصور گران شدن هزینه اینترنت، باعث نارضایتی كاربران شده است.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، اینترنت شبانه رسمی است كه از چندی پیش توسط اپراتورها به راه افتاد. یك اپراتور امكان دارد حجمی از اینترنت روزانه را با دریافت مبلغی عرضه و حجمی را هم به اینترنت شبانه اختصاص دهد و اپراتور دیگری امكان دارد اینترنت حجمی روزانه و شبانه را در بسته های اینترنت خود برای انتخاب كاربر به فروش بگذارد. با این حال، در حالیكه بعضی از كاربران شب زنده دار امكان دارد از اینترنت شبانه راضی باشند، برخی دیگر هم از حجم های شبانه ای كه استفاده نمی گردد، شكایت دارند.

اینترنت شبانه درواقع برای ساعات كم مصرف از سوی اپراتورها قرار داده می شود و هرچند امكان دارد عرضه اینترنت در این ساعات، اعتراض برخی كاربران را باعث شود، اما ساعات كم مصرف توسط رگولاتوری تعیین می گردد. ساعات كم مصرفی كه در مصوبه كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آمده، از ساعت ۲۴ تا ۶ برای صوت و ۲ تا ۸ برای دیتاست. البته شاید بعضی از كاربران اعتراض داشته باشند كه در این ساعات استفاده ی زیادی از اینترنت ندارند، ولی در مقابل برخی هستند كه اتفاقا در این ساعت از شبانه روز به اینترنت نیاز دارند؛ مانند كسانی كه ساعات كاری شان شیفت شب است.

اما به نظر می آید این اینترنت شبانه هم اكنون باعث نارضایتی كاربرانی شده كه قبل از این حجمی از اینترنت را با پرداخت مبلغی دریافت می كردند اما اكنون حجم اختصاص یافته با همین مبلغ بین شب و روز تقسیم شده و گویی اینترنت روزانه سهم خویش را با اینترنت شبانه به اشتراك گذاشته است یا مبلغی كه برای بسته های اینترنتی دریافت می شد، با اضافه شدن اینترنت شبانه به این بسته های اینترنتی افزایش یافته است.

این مبحث و نارضایتی كاربران باعث واكنش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد و محمدجواد آذری جهرمی چندی قبل با اشاره به مبحث عرضه اینترنت تركیبی شب و روز، اظهار كرده بود كه عرضه بسته های تركیبی شبانه و روزانه توسط اپراتورها ممنوع شده و دیگر نباید عرضه شوند. هرچند نسترن محسنی - معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در این باره اظهار داشته بود: فروش بسته به این صورت كه بخشی از حجم مخصوص شب و بخشی از آن مخصوص روز باشد، خلاف مقررات نیست بلكه باید میزان تعرفه در تمام شبانه روز به یك میزان باشد.

در عین حال، یكی دیگر از مواردی كه از سوی مسئولان مورد توجه قرار گرفته، این است كه با بسته های اینترنت كه حجمی را به ساعات كم مصرف اختصاص می دهند (همان ساعاتی از شب تا بامداد)، بعضی از كاربران به جهت اینكه بتوانند از این حجم اینترنت خود استفاده كنند، به سمت شب زنده داری روی آورده اند كه از طرفی بتوانند در ساعاتی از شبانه روز كه اپراتورها ترافیك كاربر كمتری دارند، با سرعت قابل قبولی به فعالیت اینترنتی خود بپردازند و از سوی دیگر، از حجمی كه بهشان اختصاص یافته بهره مند شود.

اگرچه باید توجه داشت اپراتورها با ادعایی كه دارند، در كوشش برای جلب رضایت مخاطب، به بسته های اینترنتی خود، حجم شبانه اضافه كرده اند، اما در مقابل درخواست ها برای اینترنت شبانه، بعضی از كاربران هم هستند كه شاید واقعا هیچ استفاده ای از این اینترنت شبانه نداشته باشند؛ ازاین رو منطقی است كه این كاربران تصور كنند هزینه ای كه برای بسته اینترنت می پردازند، اگر تنها صرف اینترنت روزانه شود، برای آن ها فایده دارد و در غیر این صورت، بخشی از این هزینه كه به اینترنت شبانه برای آن ها اختصاص یافته، هیچ استفاده ای برایشان نداشته است.

با توجه به این كه اینترنت شبانه برای بعضی از كاربران واقعا مزایایی هم دارد، شاید بد نباشد اپراتورها این حق انتخاب را به كاربران بدهند كه از بین اینترنت شبانه روزی، تركیب اینترنت روزانه و شبانه یا حتی اینترنت مجزا برای شب و روز، یك مورد را انتخاب كنند تا این كشمكش درباره اینترنت شبانه هم تمام شود.




1397/07/01
00:02:39
5.0 / 5
4419
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات