معاون وزیر ارتباطات مطرح كرد:

پژوهش های فضایی منشاء تحول در زندگی

پژوهش های فضایی منشاء تحول در زندگی به گزارش كمك وب معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات با تاكید بر اینكه پژوهش ها باید مسئله محور و مبتنی بر حل مسئله باشند، اظهار داشت: پژوهش های در رابطه با بحث فضایی می توانند منشأ تحول در كشور باشند.



به گزارش كمك وب به نقل از مهر، ستار هاشمی امروز در پنجمین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینكه پژوهش، سنگ زیربنای توسعه تمام صنایع است و نباید بعنوان هزینه به آن نگاه كرد، اظهار داشت: سوژه مهمی كه در كشور مورد توجه است این است كه پژوهش باید مسئله محور و نه عرضه محور باشد.
وی اضافه كرد: الان پژوهش های ما در كشور بر طبق یك نیاز واقعی طراحی نمی شوند و مبتنی بر حل مسئله نیستند. این در شرایطی است كه در پژوهشگاه فضایی ایران شاهد پژوهش های مسئله محور با نگاه بر حل مسئله هستیم و بنابراین پروژه های خوب و اثرگذاری در این پژوهشگاه شكل گرفته است.
هاشمی با اشاره به اینكه بزرگترین مراكز پژوهشی دنیا در كنار كمپانی های بزرگ مانند گوگل و آمازون شكل گرفته اند، اظهار داشت: مراكز پژوهشی زمانی می توانند تأثیر گذار باشند كه مبتنی بر نیاز و در كنار صنعت شكل گیرند.
وی با اشاره به پیشرفت های بخش فضایی كشور اظهار داشت: بدون تردید دانشگاه های ما می توانند در بحث پژوهش در كنار پژوهشگاه فضایی نقش موثری داشته باشند و الان شاهدیم خیلی از پروژه های فضایی كشور با تعامل نزدیك با دانشگاه های سراسر كشور شكل گرفته است.
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات پژوهش را منشأ تحول عنوان و تاكید كرد: آنچه كه امروز اقتصاد دیجیتال نامیده می شود كاركردی جز بحث پژوهش نداشته است. از مصادیق آن می توان به پردازش و شناخت گفتار با استفاده از پژوهش های زبان شناختی اشاره نمود.
هاشمی اظهار اشت: كمتر از یك دهه پیش، تمامی تلاش این بود كه شناخت گفتار با دقتی حدود۷۰ درصد و با زیرساخت های سخت افزار و نرم افزاری محقق شود اما امروز شاهد می باشیم كه تشخیص صدا بدون بسته محاسباتی روی گوشیهای موبایل محقق شده است. این مساله نشان میدهد كه مفاهیمی كه تابحال قابل باور نبودند به صورت عینی امروزه با اپلیكیشن های موبایل در اختیار همگان قرار گرفته و زندگی بشر را متأثر از خود كرده است.
وی به سوژه ارتباط كامپیوتر و مغز با استفاده از سنسورها و الكتروها اشاره و اشاره كرد: بوسیله این كاركردها می توان آنچه در مغز می گذرد را تبدیل به سیگنال هایی كرد كه برای به حركت درآوردن اعضای بدن موثر واقع می شوند و می توانند به افراد دارای معلولیت كه امكان توانایی حركتی ندارند، برای ارتقاء كیفیت زندگی كمك كنند. این موضوعات نشان میدهد كه پژوهش منشأ تحول در زندگی بشر بوده و حوزه فضا نیز می تواند در این تحولات، مفید واقع شود.
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات اضافه كرد: ما امروز با نگاه مبتنی بر آینده نگری برنامه توسعه مان را تفهیم كرده ایم و معتقدیم كه تكنولوژی معطل ما نمی ماند.
هاشمی با اشاره به لزوم های مدنظر وزیر ارتباطات در حوزه فناوری فضایی گفت: طبق اعتقاد وزیر ارتباطات ما باید بتوانیم فضانورد در فضا داشته باشیم و این با ظرفیت های موجود دور از ذهن نیست.
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات تصریح كرد: ما در معاونت نوآوری وزارت ارتباطات با تفاهم نامه ای كه با بنیاد ملی نخبگان با نام تفاهم نامه شهید احمدی روشن داشتیم، نگاه ویژه ای به ظرفیت های حوزه فضایی برای حل مسئله داریم و همین طور آمادگی داریم از ظرفیت های كریدور فاوا در حوزه فضا به نحو مطلوب استفاده نماییم.


منبع:

1398/09/29
18:47:30
5.0 / 5
4318
تگهای خبر: اپلیكیشن , تكنولوژی , دانش , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات