غفلت از زیرساخت ها عامل بی انضباطی در فضای كسب وكار

غفلت از زیرساخت ها عامل بی انضباطی در فضای كسب وكار به گزارش كمك وب نایب رییس كمیسیون فناوری، اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران تصریح كرد: هم زمان با اعمال تحریم ها و شیوع كرونا، زیرساخت هایی كه با نظم بوجود آمده بود، مورد غفلت قرارگرفته و همین مساله منجر به بی انضباطی در فضای كسب وكار شده است.


به گزارش کمک وب به نقل از ایسنا، دولت دوازدهم ماه های پایانی فعالیت خویش را سپری می کند. دولت حسن روحانی که جزو بداقبال ترین دولت ها معرفی می شود، با چالش های گوناگونی دست وپنجه نرم می کند که شیوع کرونا هم از اسفندماه سال قبل تاکنون، فضای کسب وکار کشور را با مشکلات مختلف مواجه کرده است. فعالان اقتصادی با عنایت به عمر نه چندان طولانی دولت دوازدهم اولویت های کاری گوناگونی را موردتوجه قرار می دهند که باید مدنظر دولت فعلی قرار گیرد. بهبود صادرات، رفع موانع تولید، بهبود معیشت مردم، اصلاح نظام بانکی، تقویت روابط دیپلماسی، حفظ ارزش پولی ملی از مهم ترین این موضوعات است.
در همین زمینه و طبق گزارش فدراسیون فاوا، ویدا سینا -نایب رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران- لزوم توجه به زیرساخت های تولید و حفظ آنها را یکی از مهم ترین موضوعاتی عنوان نمود که با عنایت به تلاش دولت ها و فعالان اقتصادی برای ایجاد آنها ظرف چند سال گذشته، لازم است که با سهل انگاری به آنها نگاه نشود. او «بی انضباطی در فضای کسب وکار» را مهم ترین صدمه جبران ناپذیر ناشی از این غفلت دانست.

غفلت از استاندارد
سینا اظهار نمود: متأسفانه هم زمان با اعمال تحریم ها و شیوع کرونا شاهدیم زیرساخت هایی که با کلی نظم ایجاد و بر مبنای شرکت ها پایه گذاری شده بود، اما به یک باره مورد غفلت قرارگرفته و همین مساله منجر به بی انضباطی در فضای کسب وکار شده است. «استاندارد» ازجمله همین زیرساخت هاست که قبلاً وجود داشت و هم دولت و هم شرکت ها به جد خویش را موظف به رعایت آن می دانستند اما هم اکنون ضوابط مربوط به استاندارد رعایت نمی شود؛ ضوابطی که سال ها برای آن زحمت کشیده شده اما متأسفانه شاهدیم که فدای بی‎ نظمی کوتاه مدتی شده است که اگر برای حفظ آن تلاش نکنیم، برقراری مجدد آن تقریباً غیر ممکن است.
وی تاکید کرد: بدیهی است اگر همچون پروتکل های بهداشتی، قوانین و ضوابط استاندارد در کشور نادیده گرفته شود، تنها منافع کوتاه مدت تعداد کمی از واردکنندگان تأمین می شود اما از طرفی منافع ملی، مردم و مصرف کنندگان در سرتاسر کشور با چالش های گوناگونی مواجه می شود که تبعات آن می تواند مشکلات بزرگ تر و طولانی تر را به همراه داشته باشد.

ضرورت احیای جایگاه بازگشت بخش خصوصی
نایب رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی همینطور دومین اولویت کاری دولت دوازدهم را با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، «مشورت با بخش خصوصی» عنوان نمود و اظهار داشت: نخستین اصل جراحی اقتصادی، پذیرش نقش واقعی بخش خصوصی است؛ تا زمانی که دولت نوع نگاه خویش را به بخش خصوصی تغییر ندهد، نمی توانیم امیدوار به تغییر وضعیت اقتصادی یا اصلاح ساختار اقتصادی باشیم.
سینا بیان نمود: بزرگ ترین مشکل اقتصاد ایران این است که بخش خصوصی هنوز هم جایگاه واقعی حمایتی از جانب دولت را ندارد. همان گونه که بارها تاکید شده، درجایی که بخش خصوصی فعالیت دارد نباید بخش دولتی دخالتی داشته باشد مگر اینکه امکانات مالی بخش خصوصی اجازه ورود به برخی حوزه ها را نداشته باشد؛ اما متأسفانه هم اکنون این جایگاه عوض شده است. در حوزه های دیگر هم همین طور است؛ بعنوان نمونه به جای اینکه دانشگاه ها متمرکز بر امور پژوهش باشند، فضای آکادمیک کشور که زیرساخت فضای کسب وکار است، به محیطی برای کسب وکار تبدیل گشته است.
وی تاکید کرد: تا زمانی که فکری برای زیرساخت های کلان اقتصادی نکنیم نباید انتظار داشته باشیم که شعار جهش تولید و حرف هایی مانند هدایت نقدینگی به سمت تولید و امثال آن محقق شود. متأسفانه هم اکنون آنچه ما با آن مواجه هستیم، «نمایش تولید» است به جای تولید واقعی.




منبع:

1399/06/12
21:15:19
5.0 / 5
2084
تگهای خبر: دانش , شركت , صادرات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات