مریخ نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت

مریخ نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت کمک وب: مریخ نورد کنجکاوی ناسا کربنات های غنی از آهن را در مریخ یافته است که سرنخ های جدیدی در مورد آب و هوای باستانی این سیاره و قابل سکونت بودن آن در گذشته ارائه می دهد.


به گزارش کمک وب به نقل از ایسنا، مریخ نورد کنجکاوی ناسا در صورتیکه به آرامی از دامنه های کوه شارپ که یک قله بلند در داخل دهانه گیل مریخ است، بالا می رفت، به کشف قابل توجهی رسید و آن ذخایر بزرگ کربن محبوس شده در مواد معدنی کربناته بود و این یافته می تواند قطعه اصلی پازل جستجوی حیات باستانی در سیاره سرخ باشد.
به نقل از اسپیس، کانی های کربناته زمانی تشکیل می شوند که دی اکسید کربن با آب و سنگ برهم کنش می کند و آنها را به یک نشانگر مهم برای شرایط محیطی گذشته سیاره مبدل می کند. دانشمندان قبل تر این مواد معدنی را در مریخ مشاهده کرده بودند. این مواد توسط مریخ نوردهای روی مریخ، مدارگردهای جو آن و حتی در شهاب سنگ های مریخی که روی زمین سقوط کرده بودند، مشاهده شد، اما آخرین داده های کنجکاوی جزییات جدید هیجان انگیزی را به اطلاعات قبلی اضافه می کند.
بن توتولو (Ben Tutolo)، استادیار گروه زمین، انرژی و محیط زیست در دانشکده علوم در دانشگاه کلگری، در اطلاعیه ای اظهار داشت: این به ما می گوید که سیاره مریخ قابل سکونت بوده و مدلهای قابل سکونت صحیح هستند.
مواد معدنی یافت شده توسط مریخ نورد ناسا احتمالاً در وضعیت بسیار خشک بوسیله واکنش های شیمیایی بین آب و سنگ و بدنبال آن پروسه تبخیر، تشکیل شده اند. این پروسه به زمانی اشاره دارد که مریخ دارای جوی ضخیم و غنی از دی اکسید کربن بوده و می توانسته آب مایع را روی سطح خود نگه دارد. با این وجود، با نازک شدن جو، دی اکسید کربن آغاز به تبدیل شدن به سنگ کرد.
یکی از مواد معدنی قابل توجه در کشف جدید کنجکاوی، سیدریت است. سیدریت یک کربنات غنی از آهن است که در مقادیر شگفت آوری بالا یعنی بین پنج تا ۱۰ درصد وزنش را آهن تشکیل داده است و در کنار آن نمک هایی که به آسانی در آب حل می شوند نیز یافت می شود. توتولو می گوید: نتایج گسترده تر این کشف این است که مریخ از این زمان قابل سکونت بوده، اما بعد از آن، هنگامی که دی اکسید کربن که سیاره را گرم می کرد آغاز به رسوب به عنوان سیدریت کرد، احتمالاً بر توانایی مریخ برای گرم ماندن تاثیر گذاشته است.
آنچه که این یافته را جذاب تر می کند، وجود اکسی هیدروکسید آهن در همان ذخایر است. این مواد معدنی نشان می دهند که مریخ ممکنست زمانی دارای یک چرخه کربن فعال بوده باشد که شبیه چرخه زمین است.




منبع:

1404/02/03
11:51:38
5.0 / 5
25
تگهای خبر: دانش , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کمک وب در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کمک وب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
دیدنی های کمک وب

چالشی های کمک وب

تازه های کمک وب

komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات
کمک وب، با ارائه خدمات پشتیبانی و آموزش های کاربردی، شما را در استفاده از فناوری اطلاعات یاری می کند.