ماجرای فركانس حبس شده در صداوسیما

ماجرای فركانس حبس شده در صداوسیما به گزارش كمك وب باوجود بلااستفاده بودن باند فركانسی كه قبلا برای پخش همگانی آنالوگ از آن استفاده می شد و در حالیكه می توان از این باند فركانسی برای توسعه شبكه موبایل استفاده كرد، مسئولان ارتباطی معتقدند صداوسیما این باند فركانسی را آزاد نمی نماید.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، باتوجه به دیجیتالی شدن شبكه پخش همگانی كه در همه جای دنیا رخ داده است، بخشی از باند فركانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز كه قبلا برای سرویس آنالوگ پخش همگانی استفاده می شد، حالا آزاد شده و از این باند فركانسی می توان برای توسعه موبایلی و تلفن همراه بهره برد.
در این راستا و بر مبنای مقررات بین المللی و توافقات انجام شده در كشورهای مختلف، این باند به توسعه موبایلی و تلفن همراه اختصاص پیدا كرده است، اما ظاهرا صداوسیما در ایران برخلاف دیجیتالی شدن و بلااستفاده بودن این باند، ادعای مالكیت بر آنرا دارد، درحالی كه مطابق مقررات موجود همچون سایر باندهای فركانسی باید برای توسعه زیرساخت و شبكه ها از آن استفاده گردد.
در این باره، معاون وزیر ارتباطات، این بخش از باندهای فركانسی را از نظر اقتصادی بسیار باارزش خواند و می گوید به دلیل اختلافاتی كه تابحال حل نشده است، مبحث در دولت و شورای عالی فضای مجازی مطرح شده و فرایند آن در جریان است.

حبس فركانس توسعه شبكه موبایل در صداوسیما
از جانب دیگر، توسعه پهن باند كه سبب شكل گیری سرویس هاست، نقش برجسته ای در بالابردن درآمد سرانه كشورها دارد، بطوری كه بانك جهانی سهم یك ونیم تا دو درصدی را برای آن در نظر می گیرد. توسعه پهن باند نقش كلیدی را برای توسعه یافتگی كشورها ایفا می كند. ازاین رو همه كشورها به دنبال گسترش زیرساخت های پهن باند خود هستند.
بر این اساس، یكی از طریق های كم هزینه برای توسعه پهن باند استفاده از شبكه سیار است و توسعه شبكه همراه نسبت به شبكه ثابت هزینه كمتری دارد، با این تفاوت كه در توسعه پهن باند در شبكه سیار نیاز به منابع فركانسی است كه در دنیا محدودیت دارد.
در این باره بهزاد اكبری -عضو هیات مدیره شركت ارتباطات زیرساخت- با بیان این كه فركانس هرچه پایین تر باشد، طول موج آن بزرگ تر و پوشش و مقاومت آن در مقابل خطا بیش تر است، اظهار كرده بود كه با استفاده از فركانس های پایین اپراتورها می توانند با كمترین سرمایه گذاری پوشش بیش تر و بهتری را تولید كنند و شبكه های پهن باند با هزینه كمتری دست مصرف كننده نهایی قرار می گیرد. درحالی كه هرچه به سمت فركانس های بالاتر بروند تعداد دكل های بیش تری لازم است و هزینه پوشش بالاتر می رود. ضمن این كه با اضافه شدن دكل، فیبرنوری بیش تری هم برای اتصال به دكل ها لازم است.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینكه در كشور ما بخش قابل توجهی از فركانس پایین در كانال ۶۰۰، ۷۰۰ و ۸۰۰ در اختیار صداوسیماست، تصریح كرده بود كه صداوسیما زمانی از این فركانس برای پخش تلویزیونی استفاده می كرد كه حالا بخش قابل توجه از آن بدون استفاده مانده است.


توسعه پهن باند با هزینه ی كمتر
این در شرایطی است كه طبق گفته كارشناسان، در همه جای دنیا شبكه های تلویزیونی این بخش از فركانس را آزاد و در اختیار رگولاتوری قرار داده اند تا اپراتورها با هزینه كمتر توسعه پهن باند را انجام دهند. درحالی كه الان این طیف از فركانس پرارزش در اختیار صداوسیماست كه ظاهرا از آن استفاده ای هم نمی گردد.
بر این اساس با عنایت به این كه فركانس منابع ملی است و باید در اختیار توسعه ملی قرار گیرد و از جانب دیگر به قول مسئولان، پوشش شبكه موبایل در ایران بهتر از كشوری چون ایتالیاست اما از نظر كیفیت پایین تر از ایتالیا هستیم و اگر بخواهیم سرعت را در شبكه پهن باند موبایل بالاتر ببریم و به تعداد بیش تری خدمات ارائه نماییم، نیاز به پهنای باند فركانسی بیش تری است؛ درحالی كه الان امكان این افزایش نیست چراكه با محدودیت منابع فركانسی در شبكه موبایل روبرو می باشیم.
هم چنین محدودیت در منابع فركانسی عاملی بازدارنده در ارائه سرویس های پهن باند و رشد آنها دانسته می شود، در این باره عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس می گوید سرویس هایی مانند ذخیره سازی ابری و سرویس های فوق پهن باند كه در دنیا در حال رشد هستند، در ایران با محدودیت روبرو شدند. در حالیكه در اینترنت اشیاء، برخی از سرویس ها چون خواندن كنتورهای هوشمند گاز از باند كم استفاده می نمایند و در سرویس هایی چون سرویس های مربوط به امنیت عمومی، اینترنت پهن باند مورد نیاز است.
در هر صورت هرچه به سمت اینترنت اشیاء برویم، نیاز به منابع فركانسی بیش تری احساس شده و با نگاهی به برنامه اپراتورها مشخص می گردد كه آنها استفاده از فركانس ۷۰۰ را برای نسل پنجم تلفن همراه در دستور كار خود قرار داده اند، چونكه این طیف از فركانس برای كاربردهای اینترنت اشیاء فوق العاده است.



1397/09/16
22:36:10
5.0 / 5
4834
تگهای خبر: اپراتور , امنیت , اینترنت , اینترنت اشیا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات