در قالب یك پژوهش بررسی شد

انگیزه های دانش آموزان جهت استفاده از اینستاگرام

انگیزه های دانش آموزان جهت استفاده از اینستاگرام كمك وب: اینستاگرام یكی از محبوب ترین اپلیكیشن ها در میان نوجوانان سراسر جهان است. شناسایی انگیزه های استفاده از اینستاگرام می تواند گام نخست برای توانمند ساختن و هدفمند كردن دانش آموزان در استفاده از این اپلیكیشن باشد.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، با ارتقای تكنولوژی، ارتباط بین انسان ها تسهیل شده و دیگر فاصله دلیل خوبی برای ارتباط نداشتن نیست. در ابتدا تلفن موجب شد كه انسان ها در شهر ها، استان ها یا حتی كشور های مختلف به راحتی با هم صحبت كنند و هم اكنون اینترنت این امكان را برای برقراری تماس فراهم ساخته است. شبكه های اجتماعی مختلفی برای ارتباط با انسان ها بوسیله اینترنت وجود دارد كه همچون آنها می توان به اینستاگرام اشاره نمود. اینستاگرام یك شبكه اجتماعی است كه به كاربران این امكان را می دهد كه عكس ها و ویدیو های خودرا به اشتراك بگذراند.

این پژوهش كه در ارتباط با بررسی انگیزه های دانش آموزان در استفاده از اپلیكیشن اینستاگرام، توسط تیم پژوهشگران متشكل از رقیه صادق زاده( دكتری روانشناسی تربیتی)، فریبرز درتاج( استاد روانشناسی تربیتی) و مرتضی منادی( دانشیار روانشناسی تربیتی) با جامعه آماری كلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در منطقه دوازده تهران انجام شده، نشان می دهد: « هم اكنون اینستاگرام سریع ترین شبكه اجتماعی در حال رشد است و امروزه نسبت به فیسبوك دانش آموزان وقت بیشتری را صرف اینستاگرام می كنند.»

در این پژوهش پژوهشگران می گویند: « یكی از دلیلهای اصلی استفاده از اینستاگرام، زیرنظر داشتن و شناخت دیگران، ثبت و مستند ساختن لحظات، خوش بودن و خلاقیت است. همین طور بین سطوح بالای فعالیت های اجتماعی( مسافرت، حضور بهم رساندن در رویداد های ورزشی، معاشرت با دوستان و...) و انگیزه داشتن جهت استفاده از اینستاگرام بعنوان وسیله ای برای ثبت و مستند ساختن این لحظات رابطه ای مستقیم وجود دارد.»
یافته ها نشان می دهد: « رضایتمندی یك حالت ذهنی است و صرفا مربوط به نوع خاصی از رفتار نمی گردد. در واقع رضایتمندی اشاره به رضایت خاطر ذهنی دارد كه برگرفته از تجربه استفاده از اپلیكیشن است. رضایتمندی و استفاده افراد مختلف از اینستاگرام بر حسب اعتقادات فردی، ارزش ها و ترجیح ها از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد. نیاز های اصلی، شكل های گسترده ای از انگیزش برای كسب اطلاعات، اجتماعی شدن، سرگرمی و رهایی از تنش ها هستند.»
در ادامه این پژوهش درباب تشویق دوستان و همسالان آمده است: « پس از مصاحبه با دانش آموزان بیشتر آنان علت عضویت خودرا عضویت دیگر دوستان و تعریف آنان و نشان دادن خاصیت های این شبكه بیان كرده اند. در واقع فشار و ترغیب همسالان باعث شده بود كه آنان هم از این شبكه استفاده كنند
در این پژوهش آمده است: « اپلیكیشن اینستاگرام می تواند نیاز های دانش آموزان را برطرف كند برای اینكه كه اوقات فراغت آنها را پر می كند، برای آنها مهیج است و در مجموع حال آنها را بهتر می كند؛ بنابر این دانش آموزان اپلیكیشن اینستاگرام را باارزش تلقی می كنند و به استفاده از آن ادامه می دهند.»
همین طور در بررسی های صورت گرفته مشخص شده است: « انگیزه افراد در استفاده از اینستاگرام از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد برای اینكه كه هر انسان ارزش ها، اعتقادات و نیاز های منحصر به فرد خودرا دارد. هفت مقوله اصلی از داده های كیفی استخراج شده است كه این هفت مقوله مهم و اصلی شامل تازگی و نوظهور بودن، تشویق دوستان و همسالان، در جریان اخبار و اطلاعات قرار داشتن، گذراندن اوقات فراغت، ارتباط با دوستان خود و پیدا كردن دوستان و روابط جدید، ابراز خویشتن و فرار از واقعیت است.»
این پژوهش در شماره سی و پنجم فصلنامه مطالعات میان فرهنگی به چاپ رسیده است.




منبع:

1398/07/13
22:10:56
5.0 / 5
4102
تگهای خبر: اپلیكیشن , اینترنت , اینستاگرام , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات