انتشار فایل های مخرب با تیتر فریبنده درباره كرونا

انتشار فایل های مخرب با تیتر فریبنده درباره كرونا كمك وب: بگفته كارشناسان امنیتی، باتوجه به افزایش سوءاستفاده هكرهای اینترنتی از بحران های كنونی درباره گسترش ویروس كرونا، باید مراقب اخباری مانند كشف و تولید ماسك های جدید یا مطالبی با مضمون اقداماتی برای جلوگیری از مبتلاشدن به كرونا باشید و تا حد امكان فایل ها و لینك های ناشناخته ارسال شده در شبكه های اجتماعی را باز نكنید.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، باتوجه به اهمیت بیش از پیش حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاه های الكترونیكی و گوشیهای هوشمند، امنیت اطلاعات آنها تبدیل به یكی از بزرگترین دغدغه های خیلی از كاربران در فضای مجازی شده است. از طرفی حالا كه بحث ویروس كرونا و تعداد مبتلایان به این ویروس در جهان خبرساز شده، خیلی از كلاهبرداران و سودجویان هم در كمین نشسته اند تا از این فرصت ایجادشده نهایت سوءاستفاده را داشته باشند.
این روزها شاهد افزایش فعالیت اپلیكیشن های مختلف درزمینه تست و شناسایی كرونا، خوداظهاری و پاسخ گویی به سوالات مربوط به كرونا، تب سنج و دیگر اپلیكیشن های مربوط به این ویروس هستیم اما بیشتر این برنامه ها فاقد كارایی لازم بوده و گاهی اوقات به دنبال سرقت اطلاعات كاربران نیز هستند؛ بدین سبب مراجعه به اپلیكیشن های مجاز و تحت نظر وزارت بهداشت اهمیت زیادی دارد.
هدایت به لینك و درگاه های بانكی جعلی و سرقت اطلاعات هویتی و كاری از مهم ترین اهداف اپلیكیشن های جعلی طراحی شده است. بدین سبب لازم است كاربران اپلیكیشن های موردنیاز خودرا از ماركت های معتبر و دارای نماد اعتماد الكترونیك دریافت كرده و به تبلیغات و برنامه های ارائه شده در كانال ها و گروه های مختلف توجه نكنند.
در این راستا علی اصغر زارعی -كارشناس مدیریت سیستم های اطلاعاتی- در گفت و گو با ایسنا با اشاره به سوءاستفاده سودجویان از شرایط حال حاضر اظهار داشت: برخی افراد كه محصولات تولیدی آنها به فروش نرفته و یا درصدد فروش محصولاتشان هستند، می كوشند بوسیله سلبریتی ها یا اینفلوئنسرها این محصولات بی ربط و عموما بی كیفیت را به نام داروهای پیشگیری كننده كرونا به مشتری بفروشند.
وی افزود: این سلبریتی ها یا اینفلوئنسرها، دنبال كننده ها و طرفداران زیادی در اینستاگرام و شبكه های اجتماعی دیگر دارند كه فریب اینگونه تبلیغات را می خورند و نه فقط مبالغی را در این موارد از دست می دهند بلكه ممكنست با اطمینان بی جا و غیرعلمی به این محصولات سلامت خود و اطرافیانشان را به خطر بیندازند یا حتی تبلیغات زیادی در سایت ها و كانال های اینترنتی قابل مشاهده هستند كه با تبلیغ خرید ماسك، ژل، مواد شوینده و ضدعفونی كننده مخصوص برای مقابله با ویروس كرونا منتشر می شوند، اما وقتی جنس مورد نظر مثل ماسك یا اقلام مشابه پس از خرید اینترنتی به دست خریداران می رسد، متوجه می شوند كه با ماسك های ساده و داروهای تقلبی جعلی روبه رو هستند.

تیترهای جذاب برای اغوای كاربران شبكه های اجتماعی
این كارشناس فناوری اطلاعات با اعلان اینكه هكرها هم با روش های دیگر می كوشند خرابكاری كنند و به كاربران و قربانیان خود لطمه برسانند، اظهار داشت: آنها با ارسال ایمیل یا فایل های Word و یا PDF كه آلوده به بدافزار هستند، كاربران را اغوا می كنند كه این فایل ها را دانلود كنند. برای مثال در ایمیل، تلگرام یا واتساپ فایل هایی را ارسال می كنند كه معمولا به تحولات اخیر یا تعداد كشته شدگان در اثر مبتلاشدن به ویروس كرونا اشاره می كند و یا حتی در تیترها یا موضوع فایل به راه های جدید و دست اول برای مقابله با ویروس كرونا اشاره می كنند؛ مثل كشف و تولید ماسك های جدید یا مطالب اخبار علمی جدید با این مضمون كه اخیرا انتشار یافته و با انجام آنها هیچ گاه مبتلا به این ویروس نمی شوید.
زارعی در ادامه اشاره كرد: اما در حقیقت پس از دانلود یا باز كردن چنین فایل هایی، این بدافزارها به سرعت وارد سیستم یا گوشی تلفن شده و منجر به بروز مشكلات زیادی می شوند. برای مثال هكرها بتازگی با ارسال ایمیل های آلوده و باز كردن ضمیمه این ایمیل ها توسط قربانی، موجب شدند كه بدافزار مخربی به نام Emotet، روی كامپیوتر قربانی نصب شود. این بدافزار می تواند اطلاعات باارزش فرد مثل رمز ورود به حساب بانكی و اكانت ها را به سرقت ببرد، همین طور وقتی سیستم به این بدافراز آلوده شد، در ایام آینده می تواند برای حملات بعدی لطمه پذیرتر شود.
این كارشناس فناوری اطلاعات در آخر اشاره كرد: بنا بر این به افراد سفارش می شود هیچ گاه و خصوصاً این روزها فایل و لینك ناشناخته ارسال شده در شبكه های اجتماعی پرطرفدار مثل اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ، ایمیل یا پیامك كه ممكنست آلوده به این بدافزارها باشند را باز نكنند.




منبع:

1399/02/04
20:04:07
5.0 / 5
2647
تگهای خبر: اپلیكیشن , الكترونیك , امنیت , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات