مروری بر مهمترین اخبار اقتصای امروز

از تامین آب و برق در صورت بروز حادثه تا ادامه ارزانی تخم مرغ

از تامین آب و برق در صورت بروز حادثه تا ادامه ارزانی تخم مرغ كمك وب: علاوه بر بحث داغ زلزله پایتخت كه همچنان نقل محافل بوده و مطرح شدن موضوعات و شایعات متنوع در فضای مجازی سبب شده مسئولان هم به مساله زیرساخت پایتخت حساس تر شوند، موضوعاتی همچون اختلال ارتباطات در زمان زلزله و رد كمبود آب بسته بندی در زمان وقوع حادثه و تصویب خط اعتباری بانك مركزی برای سه تعاونی همچون اخبار مهم اقتصادی امروز است.


به گزارش كمك وب به نقل از ایسنا، شایعاتی كه در فضای مجازی در خصوص تركیدگی لوله ها و غرق شدن مردم در صورت بروز زلزله شدید منتشرمی شود سبب شده تا حساسیت نسبت به این مورد زیاد شود تا جایی كه به قول اردكانیان، وزیر نیرو این وزارتخانه برنامه جدی برای ایمن سازی سیستم ها و تاسیسات آب و برق در مقابل زلزله دارد. همینطور برقراری ارتباطات برای انجام هماهنگی های مربوط به مدیریت بحران اهمیتی كمتر از وجود دیگر تجهیزات ندارد. سیستم مخابراتی كشور امكان فراهم آوری زیرساخت ها و ظرفیت چند برابری در ترافیك تلفن های همراه را دارد اما چون زلزله قابل پیش بینی نیست انجام این كارها هزینه بر است. رییس كمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تصویب پیشنهاد وزارت ارتباطات جهت استفاده از ظرفیت دولت الكترونیك و بانك های اطلاعاتی برای توزیع عادلانه و مناسب نیازمندی های حیاتی مردم در مواقع بحران اطلاع داد و اظهار داشت: مهمترین مشكلاتی كه در حوزه ارتباطات در این مواقع تولید می شود، ترافیك شدید ارتباطی و وابستگی بسیار شبكه زیرساختی ارتباطات به برق است. یكی دیگر از مواردی كه در خبرهای امروز به آن اشاره شده مبحث كم شدن میزان آب بسته بندی در كشور است كه دبیر انجمن تولیدكنندگان آب های معدنی و آشامیدنی مبحث كم شدن میزان آب بسته بندی در كشور را به علت وقوع زلزله رد كرد و حتی پیشنهاد دادكه هر خانوار می تواند با خریداری دو بسته ۱. ۵ لیتری آب بسته بندی نیاز حداقلی خویش را تا حداكثر ۷۲ ساعت بعد از وقوع زلزله برطرف كند.
ادامه ارزانی تخم مرغ
علاوه بر خبرهای مربوط به زلزله كه این روزها در صدر اخبارها قرار دارد، ما شاهد افزایش قیمت تخم مرغ طی ماه های اخیر بودیم كه بیشترین افزایش قیمت را در میان دیگر محصولات كشاورزی و مواد غذایی در سبد خانوار داشت به گونه ای كه طی هفته های اخیر گرانی آن شدت بیشتری گرفت تا جایی كه به حدود ۲۰ هزار تومان رسید. البته وزارت جهاد كشاورزی در اواخر آذرماه اجازه واردات این محصول را برای تنظیم بازار آن صادر كرده بود تا به قول حسن ركنی معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور دام در صورت كاهش نیافتن قیمت، تخم مرغ وارد شود تا جایی كه واردات تخم مرغ طی روزهای گذشته شروع شده و قیمت این محصول هم تا حدی در بازار كاهش یافته و نظر می رسد همچنان واردات و ارزانی آن ادامه پیدا كند.
خط اعتباری جدیدی كه به تدریج دست بانك ها را می گیرد
همچنین تعیین تعلیف سپرده گذاران تعاونی ها هم همچون خبرهای مهم امروز است تازه ترین اطلاعات دریافتی ایسنا از آن حكایت می كند كه انك مركزی در جریان تعیین تكلیف سپرده گذاران افضل توس، البرز ایرانی ها و وحدت در مجموع خط اعتباری حدود ۴۵۰۰میلیاری را برای آن ها به تصویب رسانده است كه از این رقم ۵۰۰ میلیارد تومان برای البرز ایرانی ها به بانك تجارت، ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای وحدت به موسسه ملل و همینطور ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای افضل توس به بانك آینده پرداخت خواهد شد. اما این بدان مفهوم نیست كه بانك مركزی تمامی این مبالغ را در ابتدای امر در اختیار آن ها قرار دهد بلكه بانك ها به تدریج آن را دریافت می كنند یعنی عموما ابتدا از منابع خود پرداخت كرده و با صورت حسابی كه به بانك مركزی عرضه می كنند منابع پرداختی آن ها تسویه خواهد شد. از سویی دیگر پرداختی هایی كه بانك مركزی با استفاده از خط اعتباری انجام می دهد با پشتوانه دارایی های تعاونی ها است یعنی در ازای دارایی هایی كه می تواند عمده آن به صورت ملك و غیرنقدی در وثیقه بانك قرار می گیرد، خط اعتباری هم اختصاص خواهد یافت.
ثباتی كه افزایشی شد
دلار بعد از یك دوره ثبات نسبی در هفته گذشته بار دیگر حركت افزایشی به خود گرفت. در ابتدای هفته دلار آمریكا ۴۱۸۶ تومان در بازار آزاد به فروش رسید، در اواسط هفته هم نرخ آن به ۴۱۹۴ تومان رسید و در نهایت در انتهای هفته از مرز ۴۲۰۰ تومان گذشته و به طور متوسط ۴۲۰۳ تومان فروخته شد تا در مجموع در این بازه زمانی دلار آمریكا ۱۷ تومان افزایش قیمت پیدا كرده باشد. سكه تمام هم همین شرایط را داشت و مجددا سمت و سوی صعودی پیدا كرد.
روحانی كار را یكسره كرد
پس از چالش های به وجود آمده بین سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو در ارتباط با سیاست گذاری، نظارت و هدایت نظام استاندارد در حوزه تجهیزات پزشكی، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی در نهایت رئیس جمهوری با ابلاغ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تكلیف را در این خصوص مشخص و مقوله سیاست گذاری، نظارت و هدایت نظام استاندارد در حوزه تجهیزات پزشكی، مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی را بر عهده سازمان ملی استاندارد ایران و هم مبحث سیاست گذاری نظارت و هدایت نظام استاندارد در حوزه خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی بر عهده سازمان غذا و دارو محول كرد.
كسری بودجه دولت چگونه جبران می شود؟
افزایش قیمت حامل های انرژی هم بعد از لایحه بودجه ۱۳۹۷ مطرح شده كه یك كارشناس اقتصادی در این زمینه می گوید واقعیت این است كه بودجه دولتی به شكلی درآمده كه كسری بودجه دارد و دولت هم درآمدهای مالیاتی و نفتی محدودی دارد كه نمی تواند بیشتر از میزانی آنها را افزایش دهد. لاجرم به اقداماتی مانند افزایش قیمت حامل های انرژی یا استقراض از بانك مركزی روی می آورد. به نظرم اكنون فقط می توان بررسی كرد كه اگر قیمت حامل های انرژی افزایش یابد تورم بیشتری را شاهد خواهیم بود یا اگر دولت از بانك مركزی استقراض كند. به هرحال با عنایت به بودجه ای كه دولت نوشته ناگزیر است كسری بودجه خویش را به طریقی حل كند و اكنون می تواند تبعات تورمی كمتری را به اقتصاد ما تحمیل كند.
برنامه آقای وزیر برای رصد قیمت ها
چند سال است كه بودجه های مربوط به بخش نظارت اصناف از جانب دولت به آنها اختصاص نیافته و همین مبحث دشواری های متعددی در زمینه نظارت بر بازار بوجود آورده است. از جانب دیگر طی ماه های گذشته بدون آنكه در فضای رسانه مطلبی منتشر شود و اطلاع رسانی كافی صورت گیرد، یكصد و چهاردهمین جلسه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی كشور كه رئیس آن وزیر صنعت، معدن و تجارت است، مصوبه ای ابلاغ نمود كه طبق آن قیمت گذاری برای گروه های كالایی و خدماتی از اتحادیه ها به واحدها منتقل می گردد. مصوبه ای كه می تواند به ایجاد یك شهر و هزار نرخ منجر شود؛ چون كه بر این اساس هر یك از واحدهای صنفی كه در گذشته بر مبنای لیست قیمت های مصوب اتحادیه مربوطه ملزم به فروش كالا می شدند حال دست خویش را برای اعمال هر قیمتی باز می بینند، نكته مهم تر اینكه حتی واحدهای نظارتی هم با این شرایط قادر به نظارت دقیق بر این دستگاه ها نخواهند بود؛ چراكه مشخص نمی باشد هر واحد صنفی دقیقا باید چه قیمتی را لحاظ كند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه گزارشی از جلسات كارگروه تنظیم بازار و آخرین وضعیت قیمت ها عرضه كرده و از نظارت دقیق بر بازار اطلاع داده است. حال باید دید منظور شریعتداری از این نظارت دقیق به چه صورت است.






1396/10/09
00:01:08
5.0 / 5
4916
تگهای خبر: خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
komakweb.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كمك وب محفوظ است

كمك وب

کمک به شما در حوزه فناوری اطلاعات